Brasilien

Brasilien möts av stort intresse de närmaste åren! Det blir Sydamerikas industri- och oljekamp mot grannen i norr.
Bokmässan i Göteborg september 2014 hade Brasilien som fokusland. Flera av de främsta författarna kom till Göteborg och i samband med Bokmässan skulle också Brasiliens författarfotbollslandslag (!) ha spelat mot de svenska motsvarigheterna! På Ullevi? Nja, det blev en annan match på Heden.
Allt är inte bara samba och fotboll och därför är det här den bok du bör läsa för att få en klar och överskådlig helhetsbild av Brasilien! Även långt efter det att fotbolls VM och Olympiad är minnen blott.

Sedan kom í maj 2014 min nyutgåva av "Se Brasilien" !

I juni 2014 skulle jag ha varit i Rio och haft en bra plats på Maracaná.

Du idrottsintresserade vet väl att Fotbolls-VM pågick i 12 städer i Brasilien år 2014 ? Europa ställde upp med 13 lag och Sverige hade ett miserabelt försvarsspel och missade äventyret. Vem segrade ?
Två år därefter hölls de Olympiska Spelen i Rio de Janeiro i augusti 2016. Vem vann fotbollsturneringen och vem vann 100-metersloppet i finalen?  (Tyskland 1- Argentina 0, Usain Bolt, 9,81).
Tre veckor efteråt hölls de Paraolympiska Spelen i september 2016, i och omkring Rio de Janeiro.

Oavsett olympiska spel är det synnerligen klokt att inköpa en bok och lära mer och mycket om landet och få större utbyte av resan och vistelsen i detta underbart facinerande land!
Du får läsa om människorna, om djurlivet, om politiken - ja den är hett omtalad nu - och ekonomin och landets enorma naturtillgångar och om Amazonas där jag rest runt med buss rakt ut i det okända och med båt på den ofantliga floden.

Jag hälsar president Luíz Inácio Lula da Silva välkommen till Sverige. Ja, faktiskt, vi var summa tre personer där vid Hovstallet som unisont ropade BEM VINDO A SUÈCIA SENHOR PRESIDENTE !
Se Grekland - Faktaguide från år 1997, 504 sidor. Se Grekland, olympiadernas land, 2004.
Rymdskepp?

RYMDEN ? Nja, inte direkt, men på väg. En bok om satelliter och drönare är på gång.